Darmowa dostawa przy zamówieniach od 199 zł

Blog

kawa po wietnamsku, kawa z Wietnamu, pola kawy i kobieta z Wietnamu spoglądająca na nie

Jak przygotować kawę po wietnamsku

Kawa z Wietnamu to Arabika, Robusta, czy różnego rodzaju Blendy, a jak przygotować kawę po wietnamsku? To co charakteryzuję tą kawę, to głęboki smak i aromat, nuty czekolady,…

Kwasowość kawy. Filiżanka espresso w otoczeniu owoców - grejpfrut, limonka, cytryna, pomarańcza, jabłko

Co oznacza kwasowość kawy?

Mówi się, że wielu konsumentów unika kaw kwasowych, bowiem te kojarzą im się z nieprzyjemnym kwaśnym posmakiem. Stąd też kwasowość kawy to temat kontrowersyjny na tyle, że wielu…

Kawa espresso z tonikiem, filiżanka espresso na stole, obok płócienny worek z ziarnami kawy, i butelka toniku do kawy

Kawa z tonikiem – to jest coś!

Chyba trudno znaleźć osobę, która nigdy nie słyszała o takim urządzeniu jak kawiarka. Pewnie znajdzie się także całe grono osób, które posiada ją w swojej kuchni. Być może nawet spróbowaliście już tej metody parzenia i z przykrością stwierdziliście, że smak tak zaparzonej kawy jest zbyt gorzki i ciężki. Sprawdź jak to zmienić!

Fusy z kawy – nie wyrzucaj, wykorzystaj je i bądź Eko!

Ogrom sposobów w jaki możemy zaparzyć swoją kawę przy użyciu aeropressa jest niesamowity.
Wszystko zależy od tego jak bardzo zmielimy ziarna kawy, jak długo pozostawimy parzenie w pierwszej fazie (zalanie kawy w głównej części urządzenia) oraz od tego ile wody użyjemy do parzenia.